Over ons

We nodigen je uit om samen met ons meer te leren over permacultuur in de praktijk.

Wij zijn een woongroep en delen een boerderij met terrein in Elst. Op de boerderij hebben we de beschikking over een onbewerkt stuk grond van circa 700 m2 waarop we, samen met geïnteresseerden aan de slag willen met de aanleg van een permacultuurtuin.

De basis voor het project is deze voortuin openbaar maken zodat meer mensen met permacultuur in de praktijk in aanraking komen. Het plan is om gezamenlijk een ontwerp te maken en uit te voeren.

Inmiddels zijn we sinds een aantal weken bezig om het braakliggende terrein om te toveren in een vruchtbare experimenteertuin! We zijn nu met een kleine groep gedreven mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Echter, veel handen maken licht werk en hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus we zijn nog op zoek naar mensen die mee willen komen werken in onze prachtige tuin, of je nu twee linkerhanden hebt of groene vingers… Zo krijgen we meer van de grond en vooral in de grond, zodat het project wortels kan slaan.

Heb je dus interesse in permacultuur en zin om je handen uit de mouwen te steken, of heb je al de nodige ervaring met permacultuur en zin om een steentje bij te dragen. Stuur dan een mailtje met je motivatie naar permacultuurelst@riseup.net

Ook als je geen tijd hebt om voor de gehele duur van het project mee te draaien, ben je welkom! We hebben eens per week ‘meewerkdagen’ gepland met daarbij een losse omschrijving van de geplande werkzaamheden (zie agenda). Dit biedt de mogelijkheid om ook een dag mee te komen werken aan een taak (of twee) van jouw interesse.

Van braakliggend terrein naar een permacultuurtuin!

Met veel plezier werken we samen om de principes van permacultuur in de praktijk te brengen en aldoende te leren over deze vorm van voedsel verbouwen en tuinieren. We gaan het gewoon doen,samen een tuin maken om ervaringen te verzamelen en te experimenteren met permacultuur in de praktijk. Als inspiratie voor een zelfvoorzienende revolutie! Meer informatie over permaultuur en haar principes vind je op onze ‘Wat is permacultuur’ pagina.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s